måndag 23 november 2015

Saffransbullar med smörkräm - Recept.

På förfrågan så kommer här receptet på de smaskiga saffransbullarna som vi bakade i helgen :)

Fyllning

150 gram smör (rumsvarmt)
1 msk vaniljsocker
1,5 dl florsocker

Deg

1 g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk (fingervarmt)
1, 5 dl strösocker
ca 1/2 tsk kardemumma
1 krm salt
3 ägg
225 g smör (rumsvarmt)
ca 13 dl mjöl

1 ägg (att pensla bullarna med)


Gör såhär:

1. Blanda ihop fyllningen till en slät kräm. Klicka ut i 25 högar på en tallrik och ställ i frysen.

2. Mortla saffran och strösocker.

3. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken (fingervarm) till den är helt löst. Tillsätt saffran, kardemumma, salt, strösocker, ägg, smör och vetemjöl. Knåda degen kraftigt under några minuter. Låt den sedan jäsa under bakduk i ca 45 min.

4. Knåda igenom degen på mjölat bakbord, dela den sedan i 25 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i stora bullformar på en plåt.

5. Ta ut smörklickarna från frysen och tryck ner en i varje bulle. Låt sedan bullarna jäsa ca 25 min till under bakduk. Sätt på ugnen på 250 grader.

6. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

7. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 8 min. Låt sedan svalna på galler.

8. Pudra över florsocker, ät och njut! :)



Bullar på avsvalning (utan florsocker).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar