Så efter hämtmaten slängde jag ihop en chokladsufflé med vaniljglass och hallon. MUMS!
Jag tänkte dela med mig av receptet för er som vill testa, otroligt enkelt och smarrigt!
1 dl vispgrädde
100 g 70% choklad
En nypa salt
3 st ägg
2 msk strösocker
Gör såhär:
Förbered genom att smörja formarna med smör och strö med socker (slå ur överblivet socker), ställ in formarna i frysen.
Koka upp vispgrädden i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt chokladen så att den smälter. Häll i saltet och rör till en jämn smet.
Separera äggen (gulor och vitor).
Tillsätt äggulorna ett i taget i chokladsmeten under omrörning.
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret (under lugnare vispning) och vispa sedan ordentligt till hård maräng.
Vänd ner marängen försiktigt i chokladsmeten, rör till en jämn smet.
Fördela i formarna (behåll 1 cm upp till kanten då de reser sig i ugnen). Detta recept räcker till 4 formar (ca 1,5 dl vardera).
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ungefär 11 min. De ska ha blivit fasta på ytan, men kännas sladdriga under.
Servera med hallon och vaniljglass.
Njut :D
Innan gräddning. |
Efter gräddning, med lite florsocker uppepå. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar