fredag 21 november 2014

Choklad-Sufflé.


Nu är det äntligen fredag och min man är ledig över helgen. Vi har haft en riktig slö-dag här hemma då både jag och lilla bebisen varit lite förkylda.
Så efter hämtmaten slängde jag ihop en chokladsufflé med vaniljglass och hallon. MUMS! 

Jag tänkte dela med mig av receptet för er som vill testa, otroligt enkelt och smarrigt!

1 dl vispgrädde
100 g 70% choklad
En nypa salt
3 st ägg
2 msk strösocker

Gör såhär:

Förbered genom att smörja formarna med smör och strö med socker (slå ur överblivet socker), ställ in formarna i frysen.

Koka upp vispgrädden i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt chokladen så att den smälter. Häll i saltet och rör till en jämn smet.

Separera äggen (gulor och vitor). 

Tillsätt äggulorna ett i taget i chokladsmeten under omrörning.

Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret (under lugnare vispning) och vispa sedan ordentligt till hård maräng.

Vänd ner marängen försiktigt i chokladsmeten, rör till en jämn smet.

Fördela i formarna (behåll 1 cm upp till kanten då de reser sig i ugnen). Detta recept räcker till 4 formar (ca 1,5 dl vardera).

Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ungefär 11 min. De ska ha blivit fasta på ytan, men kännas sladdriga under.

Servera med hallon och vaniljglass.

Njut :D


Innan gräddning.

Efter gräddning, med lite florsocker uppepå.


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar