måndag 24 november 2014

Chokladtryfflar.

Nu när det snart är advent tänkte jag bjuda på ett recept på smaskiga chokladtryfflar. De är lätta att göra och passar utmärkt till en kopp rykande het glögg!

1 dl Grädde
ca 1 msk Smör
200 g Choklad (70% blir godast)
1-2 msk likör eller annan smaksättning
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

Koka upp grädden och ta sedan av den från värmen, lägg i smöret och chokladen. Låt smälta (rör då och då).
När Chokladsmeten är helt slät och krämig så rör i vaniljsockret och smaksättningen. Häll sedan upp smeten i en form/bunke, det blir bäst i en rektangulär, då det stelnar snabbare. Låt stå i kylen tills det stelnat. Forma sedan kulor som du rullar i kakao eller florsocker (detta är extreeeemt kladdigt så det gäller att vara ganska snabb).

Jag brukar alltid göra dubbel sats (eller mer) och sedan dela upp det i bunkar innan jag häller i smaksättning. Kan verkligen rekommendera rivet apelsinskal i, eller whiskey/Baileys om man gillar sånt :)

Enjoy!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar