Nu när det snart är advent tänkte jag bjuda på ett recept på smaskiga chokladtryfflar. De är lätta att göra och passar utmärkt till en kopp rykande het glögg!
1 dl Grädde
ca 1 msk Smör
200 g Choklad (70% blir godast)
1-2 msk likör eller annan smaksättning
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Koka upp grädden och ta sedan av den från värmen, lägg i smöret och chokladen. Låt smälta (rör då och då).
När Chokladsmeten är helt slät och krämig så rör i vaniljsockret och smaksättningen. Häll sedan upp smeten i en form/bunke, det blir bäst i en rektangulär, då det stelnar snabbare. Låt stå i kylen tills det stelnat. Forma sedan kulor som du rullar i kakao eller florsocker (detta är extreeeemt kladdigt så det gäller att vara ganska snabb).
Jag brukar alltid göra dubbel sats (eller mer) och sedan dela upp det i bunkar innan jag häller i smaksättning. Kan verkligen rekommendera rivet apelsinskal i, eller whiskey/Baileys om man gillar sånt :)
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar