Jag har testat mig fram genom mängder av recept och tillslut äntligen hittat ett som passar mig och som blir bra nästan varje gång. Tusen tack till Johanna (Johannas Tårtor) som tipsade om denna tårtbotten!
Här kommer receptet för er som vill testa!
Ingredienser
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt (jag kör hushållsassistenten i ca 10 min).
Sikta ner mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Smörj en form och klä den med bakplåtspapper (ta i ordentligt på höjden eftersom den reser sig rejält), jag smörjer även ytan som ska ligga mot kakan.
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten, men rör inte mer än nödvändigt (bara så att det blandar sig) och med stora luftiga tag.
Häll ner smeten i formen och grädda ca 40 minuter på nedre falsen i ugnen. Ungefär vid 30-35 min så lägger jag ett papper även uppe på för att inte bränna ytan.
Testa med sticka att botten är klar.
Låt svala i formen några minuter innan du stjälper upp den.
Jag fryser nästan alltid mina bottnar och skär dem i tre (eller flera) delar innan de tinat helt, då smular de inte lika mycket.
Om jag använder en form på 20 cm (diameter) så blir botten minst 10 cm hög.
Plasta botten ordentligt så att den inte blir torr! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar