Inte att modellera med, det går finfint, men att göra tårtlock av.
Jag må vara ganska duktig på att få till tårtlocken utan veck eller skavanker, men det krävs mycket arbete bakom det kan jag lova. Oftast har jag lagt på locket 2-3 gånger och sedan fått plocka av det, knåda och kavla ut igen innan det blivit ok.
Det finns faktiskt INGENTING i mitt tårtbakande som är så frustrerande och tråkigt som att täcka en tårta.
Antingen så spricker det, blir för litet, blir veck, blir för tjockt etc etc....
Jag täcker 99% av gångerna med marshmallow-fondant. Dels för att det smakar godare än sockerpasta, dels för att det är mer hållbart än marsipan. MEN det är oftast krångel med det också, framförallt så spricker det!
Nåja, övning ger färdighet så jag antar att jag får baka ett gäng tårtor till innan jag blir riktigt varm i kläderna :)
Här är en suverän video som beskriver hur man bäst täcker en tårta:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar