söndag 11 januari 2015

Dessertbord.

Det finns få saker som är så roliga som att göra Dessertbord! 
Att få pynta och fixa, baka flera olika sorters bakverk och självklart att få smaka av allt!

Tyvärr så är det ju inte jättevanligt att någon beställer ett helt dessertbord (har aldrig hänt mig iaf) och i verkliga livet är det ju inte direkt varje lördag man slår på stort och dukar upp till fest, så jag har faktiskt bara gjort två dessertbord nånsin.


Det första var ett dessertbord som jag gjorde till mitt bröllop. Temat var rosa och jag funderade länge och väl på vad som skulle passa på ett bröllop smakmässigt och vilken utformning det skulle ha. Det var också detta bord som gjorde att mitt intresse för bakning fördjupades.


På bröllopsbordet fanns det Morotscupcakes med creame cheese frosting, Marshmallows i regnbågens färger, Färsk frukt, Cakepops med choklad/philadelpiafyllning och ett täcke av vit choklad, Tårtor med hallonmousse och vit chokladmousse dekorerade med chokladstänger och hallon samt Rosa Lemonad.









Det andra dessertbordet var till min dotters dop. Där la jag mer krut på tårtorna än på de andra bakverken, men det blev ett sött litet bord iaf!

På dopbordet stod det två stora tårtor med en fyllning av hallonmousse/dumlefluff på vaniljbottnar samt ett täcke av marängsmörkräm under marsipanlock. Det fanns även Hallonkladdkaka, Nougatkladdkaka med lime, Chocolat Chip Cookies och Marshmallows doppade i choklad och strössel (för de minsta).  







Nu när man har klarat av två av livets stora festligheter så finns det inte så många fler tillfällen till dessertbord, men jag tänkte göra ett i miniatyr till min dotters 1-årsdag iaf :)

Det går såklart att beställa dessertbord av mig också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar